Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czesto robie klopsiki (ktore w Hiszpanii nazywaja sie albóndigas), ale tym razem mielam ochote troszke poeksperymentowac. Wyszly bardzo smaczne.
Gleboka patelnia
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 56
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 381
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40476
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 56
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 381
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40476
Składniki
Bulke namaczamy w cieplym mleku lub w wodzie. Po odcisnieciu i rozdrobnieniu dodajemy do miski z miesem mielonym. Papryki kroimy w bardzo drobniutka kostke, dorzucamy do pozostalych skladnikow. Wbijamy jedno jajko i doprawiamy do maku sola, pieprzem, sproszkowanym czosniem i przyprawa Maggi. Wszystko dokladnie wyrabiamy na jednolita mase.
Formujemy niewielkie klopsiki i obtaczamy w mace lub bulce tartej.
Rozgrzewamy na glebokiej patelni oliwe z oliwek i obsmazamy na niej klopsiki az sie ladnie zrumienia. Zalewamy woda lub bulionem z dodatkiem przyprzwy Harissa y gotujemy ok. 10 minut na wolnym ogniu. Swietnie smakuja z ryzem lub kuskusem. Zycze smacznego.