Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czesto robie klopsiki (ktore w Hiszpanii nazywaja sie albóndigas), ale tym razem mielam ochote troszke poeksperymentowac. Wyszly bardzo smaczne.
Gleboka patelnia
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117375
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8102
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3035
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1750
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1373
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117375
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8102
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3035
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1750
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1373
Składniki
Bulke namaczamy w cieplym mleku lub w wodzie. Po odcisnieciu i rozdrobnieniu dodajemy do miski z miesem mielonym. Papryki kroimy w bardzo drobniutka kostke, dorzucamy do pozostalych skladnikow. Wbijamy jedno jajko i doprawiamy do maku sola, pieprzem, sproszkowanym czosniem i przyprawa Maggi. Wszystko dokladnie wyrabiamy na jednolita mase.
Formujemy niewielkie klopsiki i obtaczamy w mace lub bulce tartej.
Rozgrzewamy na glebokiej patelni oliwe z oliwek i obsmazamy na niej klopsiki az sie ladnie zrumienia. Zalewamy woda lub bulionem z dodatkiem przyprzwy Harissa y gotujemy ok. 10 minut na wolnym ogniu. Swietnie smakuja z ryzem lub kuskusem. Zycze smacznego.