Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mielone gyros z sosem serowym"
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 147
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7557
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 200
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 108
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 208
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 147
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7557
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 200
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 108
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 208
Składniki
Łopatkę zmiel. Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Bułkę namocz w wodzie, odciśnij. Do mięsa dodaj cebulę, czosnek, jajko, bułkę, posyp przyprawą do gyrosa, słodką i ostrą papryką, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
Z masy uformuj kotlety, obtocz w bułce tartej. Usmaż z obydwu stron na rozgrzanym oleju.
Sos: serek topiony pokrój na kawałki. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Rozmaryn posiekaj. Śmietanę wlej do garnuszka, dodaj ser, przypraw do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Podgrzewaj na małym ogniu, mieszając, aż ser się stopi.
Dodaj czosnek i rozmaryn. Gotuj na małym ogniu, aż sos zrobi się gęsty. Podawaj z kotletami.Źródło: Chwila dla Ciebie