Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone z podsmażoną cebulą to najprostsze domowe mielone , które można zrobić na wiele sposobów, zazwyczaj robię je z cebulą surową drobno pokrojoną, a dzisiaj dla odmiany z podsmażoną cebulką. Jakby je nie przygotować smakują bardzo dobrze i są bardzo smaczne.
miska, patelnia, nóż, łyżka, widelec, naczynie na bułkę tartą,
Polecam.
Odsłon: 197
Golonki z indyka, podane w pikantnej marynacie w stylu kuchni tex-mex (na baz...
Odsłon: 68
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 597
Polecam.
Odsłon: 197
Golonki z indyka, podane w pikantnej marynacie w stylu kuchni tex-mex (na baz...
Odsłon: 68
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 597
Składniki
Cebule po obraniu pokroić w drobną kostkę. Następnie podsmażyć do zeszklenia na łyżce masła klarownego. Do wyższej miski włożyć mięso mielone i kilka razy przemieszać dodać jajko, namoczoną w mleku lecz odciśniętą bułkę , przyprawy oraz podsmażoną wystudzoną cebulę ponownie wymieszać. Masa ma być zwięzła i kleista. Gdyby masa była zbyt luźna można dodać bułki tartej. Z masy formować kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć na patelni na rozgrzanym oleju lub maśle klarownym z każdej strony na rumiano. Podawać z ziemniakami z dodatkiem ulubionej surówki czy buraczków itp. Smacznego.
Smażenie mielonych kotletów.
Mielone kotlety gotowe do podania.