Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mielone kotlety z porem"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 33
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 44
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 99
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 302
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 33
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 44
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 99
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 302
Składniki
Pory oczyść starannie, przekrój wzdłuż na ćwiartki, a następnie każdą ćwiartkę potnij w cienkie niteczki. Wrzuć na osolony wrzątek, po 1-2 minutach odlej na sicie. Pozostaw do osączenia.
W rondlu rozgrzej połowę oleju. Wrzuć osączony por. Krótko przesmaż, oprósz solą i pieprzem, ostudź. Tosty włóż do miseczki, zalej wodą. Odstaw do namoczenia. Odciśnij.
W misce wymieszaj mięso mielone z papryką oraz jajkiem. Dodaj osączone pieczywo i pory. Całość starannie wymieszaj. Masę dopraw solą i pieprzem. Formuj niewielkie kotlety. Smaż je na reszcie oleju na złoty kolor. Podawaj z purée.Źródło: Świat kobiety