Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takich mielonych jeszcze nie jadłaś/ eś, koniecznie musisz wypróbować, smak ich rozpływa się w ustach. Kotlety mielone pieczone w kapuście, polane sosem meksykańskim, jest to ciekawe połączenie smaków a zarazem bardzo smaczne.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8510
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2987
Polecam.
Odsłon: 1752
Polecam.
Odsłon: 505
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8510
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2987
Polecam.
Odsłon: 1752
Polecam.
Odsłon: 505
Składniki
1. Do miski przekładam mięso mielone, wbijam jajko, dodaję obraną drobno pokrojoną cebulę, pokrojoną drobno paprykę, pokrojone drobno ogórki, kukurydzę. Następnie wsypuję sól, paprykę ostrą i wyrabiam masę mięsną.
2. Kapustę pekińską kroję w dwu centymetrowe krążki, wyjmuję środek, tak żeby powstał nam otwór. Środek z kapusty możemy wykorzystać do surówki. https://smaker.pl/przepisy-salatki/przepis-surowka-z-kapusty-pekinskiej,1987737,kulinarnachwila.html Krążki z kapusty układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
3. W każdy otwór kapusty wkładam mięso i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
4. Po tym czasie wyjmuję z piekarnika, smaruję sosem meksykańskim i posypuję żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach, zapiekam 10 minut w piekarniku.
5. Danie gotowe, podaję z sałatką oraz ziemniakami. 6. Smacznego