Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takich mielonych jeszcze nie jadłaś/ eś, koniecznie musisz wypróbować, smak ich rozpływa się w ustach. Kotlety mielone pieczone w kapuście, polane sosem meksykańskim, jest to ciekawe połączenie smaków a zarazem bardzo smaczne.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 238
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 112
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 32
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 238
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 112
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 32
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Składniki
1. Do miski przekładam mięso mielone, wbijam jajko, dodaję obraną drobno pokrojoną cebulę, pokrojoną drobno paprykę, pokrojone drobno ogórki, kukurydzę. Następnie wsypuję sól, paprykę ostrą i wyrabiam masę mięsną.
2. Kapustę pekińską kroję w dwu centymetrowe krążki, wyjmuję środek, tak żeby powstał nam otwór. Środek z kapusty możemy wykorzystać do surówki. https://smaker.pl/przepisy-salatki/przepis-surowka-z-kapusty-pekinskiej,1987737,kulinarnachwila.html Krążki z kapusty układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
3. W każdy otwór kapusty wkładam mięso i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
4. Po tym czasie wyjmuję z piekarnika, smaruję sosem meksykańskim i posypuję żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach, zapiekam 10 minut w piekarniku.
5. Danie gotowe, podaję z sałatką oraz ziemniakami. 6. Smacznego