Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mielone w cieście"
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 68
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 31
Przepis dnia
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć fantastycznie przybranego, bajeczneg...
Odsłon: 1754
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 68
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 31
Przepis dnia
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć fantastycznie przybranego, bajeczneg...
Odsłon: 1754
Składniki
Drożdże rozrób w cukrze, mleku i mące. Mąkę przesiej, dodaj wodę, mleko, jajko, sól i roztopione masło. Zagnieć ciasto, odstaw. Podsmaż pokrojoną cebulę. Gdy się zrumieni, dodaj mięso i smaż.
Zalej pomidorami z puszki i przecierem. Dopraw solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, ostrą papryką w proszku i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Ciasto podziel na dwie części. Jedną ułóż w formie do pieczenia, wylej na wierzch sos, ułóż makaron ugotowany al dente, plastry sera i zasłoń paskami z drugiej części ciasta. Piecz 30 minut w temperaturze 180°C.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień