Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone w cieście francuskim to ciekawa alternatywa dla klasycznego dania obiadowego. Dzięki pieczeniu, danie jest znacznie zdrowsze niż smażone kotlety, a zawinięcie w ciasto francuskie dodaje całości przyjemnej chrupkości. Taką wersją mielonych będzie zajadać się cała rodzina!
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4840
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7415
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 575
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 93
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 94
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4840
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7415
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 575
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 93
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 94
Składniki
Cebulę i czosnek obierz i bardzo drobno posiekaj.
W misce połącz oba rodzaje mięsa mielonego, cebulę, czosnek, jajko, bułkę tartą i wszystkie przyprawy. Dokładnie wymieszaj całość rękami aż masa będzie gładka i elastyczna.
Uformuj z masy kotlety.
Ciasto francuskie rozwiń z rulonu i pokrój je na paski wzdłuż krótszego boku. Owiń paskami każdy kotlet, dokładnie zlepiając brzegi. Gotowe odkładaj na blaszkę od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia.
W małej miseczce rozbełtaj jajko z dodatkiem mleka. Mieszanką posmaruj ciasto zawijające kotlety.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 200 st. Celsjusza. Mielone w cieście francuskim piecz przez 20-25 minut aż będą złociste i chrupiące.
Danie podawaj na ciepło z ulubionymi dodatkami skrobiowymi i surówką.