Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone w cieście francuskim to ciekawa alternatywa dla klasycznego dania obiadowego. Dzięki pieczeniu, danie jest znacznie zdrowsze niż smażone kotlety, a zawinięcie w ciasto francuskie dodaje całości przyjemnej chrupkości. Taką wersją mielonych będzie zajadać się cała rodzina!
Polecam.
Odsłon: 295
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 378
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 998
Polecam.
Odsłon: 295
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 378
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 998
Składniki
Cebulę i czosnek obierz i bardzo drobno posiekaj.
W misce połącz oba rodzaje mięsa mielonego, cebulę, czosnek, jajko, bułkę tartą i wszystkie przyprawy. Dokładnie wymieszaj całość rękami aż masa będzie gładka i elastyczna.
Uformuj z masy kotlety.
Ciasto francuskie rozwiń z rulonu i pokrój je na paski wzdłuż krótszego boku. Owiń paskami każdy kotlet, dokładnie zlepiając brzegi. Gotowe odkładaj na blaszkę od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia.
W małej miseczce rozbełtaj jajko z dodatkiem mleka. Mieszanką posmaruj ciasto zawijające kotlety.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 200 st. Celsjusza. Mielone w cieście francuskim piecz przez 20-25 minut aż będą złociste i chrupiące.
Danie podawaj na ciepło z ulubionymi dodatkami skrobiowymi i surówką.