Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy znudziły się Wam zwykłe kotlety mielone, przygotuj je inaczej według tego przepisu. Soczyste i delikatne kotlety mielone z dodatkiem kapusty, ułożone w pieczarkach, takimi kotletami skusisz każdego łasucha.
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1139
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 89
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10545
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1139
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 89
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10545
Składniki
1. Kapustę drobno szatkuję, marchew obieram, myję, ścieram na tarce o dużych oczkach, paprykę myję, usuwam nasiona, drobno kroję. Do warzyw dodaję mięso, wbijam jedno jajko, wsypuję dwie łyżki bułki tartej, sól, paprykę ostrą, wlewam śmietanę i wyrabiam masę mięsną.
2. Pieczarki myję, osuszam, czyszczę i usuwam ogonki. Na każdy kapelusz pieczarek nakładam mięso i panieruję w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej. 3. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
4. Kotlety gotowe. 5. Smacznego