Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mielone w pomidorach"
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 130
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 193
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 311
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 130
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 193
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 311
Składniki
Bułeczkę namocz. Zetnij wierzchy pomidorów i wydrąż je. Odcięte wierzchy pokrój w kostkę. Mięso przełóż do miseczki, dodaj odciśniętą kajzerkę, jajko i pomidory.
Masę przypraw musztardą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Dobrze wyrób. Uformuj 8 owalnych kotletów. Włóż je do wydrążonych pomidorów. Plasterki boczku pokrój na połówki, przykryj nimi kotleciki.
Nafaszerowane pomidory ustaw w żaroodpornym naczyniu. Podlej odrobiną wody. Skrop oliwą. Piecz 35 minut w temp. 190°C. Udekoruj bazylią.
porcje, 20 minŹródło: Naj