Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 3839
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 689
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 3839
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 689
Składniki
Mięso mielimy razem z cebulą, czosnkiem i namoczoną w mleku (odciśniętą) bułką. Łączymy z jajkiem, żółtkiem, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy z obu stron na rumiano. Bulion mieszamy z sosem i skrobią. Zagotowujemy (cały czas mieszając), zmniejszamy płomień wrzucamy kotlety i dusimy pod przykryciem. Podajemy z ulubionymi dodatkami.