Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone podane w pysznym sosie paprykowym, doprawionym mieloną papryką wędzoną podane z ryżem /ale równie dobrze smakują z kaszą/.
Bułkę tartą wsypujemy na miskę i porcjami wlewamy ciepły bulion - dodajemy go tyle by bułkę namoczyć ale żeby nie pływała. Odstawiamy na 15 min. Następnie dodajemy mięso mielone, suszone pomidory /ja dodałam 1 łyżkę płaską ale jeśli ktoś woli bardziej pomidorowy smak może dodać więcej/ wbijamy jajko, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i dokładnie wyrabiamy.
Z masy mięsnej formujemy pulpety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym na patelni tłuszczu /może być olej ale ja proponuję smalec/. Usmażone mielone przykrywamy by nie wystygły.
Sos: cebulę obieramy, drobno siekamy i szklimy na patelni na rozgrzanym maśle. Paprykę oczyszczamy z nasion, kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli. Dusimy do miękkości, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, mieloną papryką wędzoną i słodką. Gdy warzywa będą miękkie miksujemy sos blenderem na gładki sos.
Mielone podajemy z sosem paprykowym i ugotowanym ryżem lub kaszą.
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 116
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 41
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 84
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 179
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 116
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 41
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 84
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 179
Składniki
Bułkę tartą wsypujemy na miskę i porcjami wlewamy ciepły bulion - dodajemy go tyle by bułkę namoczyć ale żeby nie pływała. Odstawiamy na 15 min. Następnie dodajemy mięso mielone, suszone pomidory /ja dodałam 1 łyżkę płaską ale jeśli ktoś woli bardziej pomidorowy smak może dodać więcej/ wbijamy jajko, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i dokładnie wyrabiamy. Z masy mięsnej formujemy pulpety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym na patelni tłuszczu /może być olej ale ja proponuję smalec/. Usmażone mielone przykrywamy by nie wystygły.
Sos: cebulę obieramy, drobno siekamy i szklimy na patelni na rozgrzanym maśle. Paprykę oczyszczamy z nasion, kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli. Dusimy do miękkości, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, mieloną papryką wędzoną i słodką. Gdy warzywa będą miękkie miksujemy sos blenderem na gładki sos. Mielone podajemy z sosem paprykowym i ugotowanym ryżem lub kaszą.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Rolada drobiowa a kurkami i natką pietruszki
Dania główne
Rolada schabowa z mięsno - warzywnym nadzieniem
Dania główne
Bigos ze świeżej kapusty
Dania główne
Spaghetti z oliwą i czosnkiem
Rolada drobiowa a kurkami i natką pietruszki
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 41
Rolada schabowa z mięsno - warzywnym nadzieniem
Dzisiaj przygotowałam roladę schabową z pysznym nadzieniem. Mięso mielone poł...
Odsłon: 56