Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjny zamiennik tradycyjnych kotletów mielonych. Ich oryginalny smak i wygląd, skusi dosłownie każdego, zarówno dorosłych, jak i najmłodszych domowników. Szybkie danie i bardzo proste, sos można przygotować samemu lub użyć kupnego.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30793
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3578
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2806
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1092
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30793
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3578
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2806
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1092
Składniki
1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną, drobno pokrojoną cebule, wbijamy jajko, wsypujemy przyprawę Gyros, sól oraz bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy masę mięsną. Robimy okrągłe kotlety, panieruje w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
2. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu przekładamy do naczynia. Polewamy rozgrzanym sosem słodko kwaśnym i utykamy usączone kotlety mielone.
3. Gotowe. 4. Smacznego.