Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mielone z dynią w śmietanie"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 58
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 66
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 303
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 58
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 66
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 303
Składniki
Bułkę namoczyć w mleku, cebulkę posiekać. Dodać do mięsa, wbić jajko, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Formować owalne kotlety, usmażyć je na rozgrzanym oleju, trzymać w cieple.
Dynię obrać, usunąć pestki. Miąższ pokroić w kostkę. Przesmażyć go na 4 łyżkach masła, oprószyć solą i pierzem, dodać orzechy, zalać śmietaną i wywarem. Kiedy dynia zmięknie, zagęścić sos zasmażką z masła i mąki. Oprószyć posiekaną natką pietruszki, podawać z kotletami.
ok. 55 minut.
Staraj się nie rozgotować dyni. Nie powinna się rozpaść, musi być lekko sprężysta. Zamiast orzechów możesz użyć dyniowych pestek.Źródło: Twoje Imperium