Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowsza alternatywa sznycelków
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1005
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4637
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1283
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1005
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4637
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1283
Składniki
Warzywa - cukinię, pieczarki, paprykę, połowę cebuli - kroimy w kostkę. Wszystko dusimy pod przykryciem - warzywa muszą być miękkie, ale nie rozpadające się. Do mięsa dodajemy jajko, otręby, czosnek w proszku, pieprz i zioła - ugniatamy ręką. Zwilżonymi zimną wodą rękoma formujemy z mięsa placki, nakładamy farsz, i formujemy w kulki. Gotowe kulki układamy na lekko natłuszczonej patelni, splaszczamy. Smażymy pod przykryciem z dwóch stron - mają się zarumienić. Sos pomidorowy: Marchew i pietruszkę kroimy w plastry, połowę cebuli i czosnek drobno siekamy, dodajemy do pomidorów. Wszystko gotujemy do miękkości warzyw, przyprawiamy pieprzem, wegetą. Sos miksujemy. Gotowym polewamy mielone.