Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba została po Świętach? Zero waste- pyszne kotlety mielone.
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 81
Polecam.
Odsłon: 1452
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1704
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 81
Polecam.
Odsłon: 1452
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1704
Składniki
Został mi kawałek jesiotra w galarecie, może być karp, ryba pieczona , czy smażona. Zasada jest jedna. Trzeba obrać mięso z ości i skóry. Panierki nie trzeba zdejmować.
Mięso rozdrobniłam widelcem. Jesiotr jest bardzo chudy, więc dawałam też galaretkę dla wilgotności.
Do rozdrobnionej ryby dodałam: -posiekane drobno i przesmażone z 1 ząbkiem czosnkiem pieczarki, doprawiłam je też solą i pieprzem. One nadadzą aromatu i wilgotności. Można użyć innego warzywa, np, fenkułu, kapusty itp. - bułkę tartą - resztki galarety z groszkiem i marchewką - Jajo - startą cebulę na tarce - starty czosnek na tarce - sól i pieprz - koperek, miałam suszony - kolendra dla cytrynowego smaku, może być skórka z cytryny, pieprz syczuański
Wyrobiłam masę- jeśli będzie z byt luźna to można dodać łyżkę bułki tartej. Masę schłodziłam- przez pół godziny stężeje.
Mokrymi dłońmi uformowałam kotlety i obtoczyłam je jeszcze w bułce tartej. Smażyłam na rumiano na średnio większym ogniu. Wyszły smaczniejsze od samego jesiotra w galarecie, bo były lepiej doprawione.
Smacznego :)