Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba została po Świętach? Zero waste- pyszne kotlety mielone.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Został mi kawałek jesiotra w galarecie, może być karp, ryba pieczona , czy smażona. Zasada jest jedna. Trzeba obrać mięso z ości i skóry. Panierki nie trzeba zdejmować.
Mięso rozdrobniłam widelcem. Jesiotr jest bardzo chudy, więc dawałam też galaretkę dla wilgotności.
Do rozdrobnionej ryby dodałam: -posiekane drobno i przesmażone z 1 ząbkiem czosnkiem pieczarki, doprawiłam je też solą i pieprzem. One nadadzą aromatu i wilgotności. Można użyć innego warzywa, np, fenkułu, kapusty itp. - bułkę tartą - resztki galarety z groszkiem i marchewką - Jajo - startą cebulę na tarce - starty czosnek na tarce - sól i pieprz - koperek, miałam suszony - kolendra dla cytrynowego smaku, może być skórka z cytryny, pieprz syczuański
Wyrobiłam masę- jeśli będzie z byt luźna to można dodać łyżkę bułki tartej. Masę schłodziłam- przez pół godziny stężeje.
Mokrymi dłońmi uformowałam kotlety i obtoczyłam je jeszcze w bułce tartej. Smażyłam na rumiano na średnio większym ogniu. Wyszły smaczniejsze od samego jesiotra w galarecie, bo były lepiej doprawione.
Smacznego :)