Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mielone z kapustą"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
Składniki
Ryż i kapustę ugotuj i ostudź. Do dużej miski wyłóż mięso i ryż. Wymieszaj. Kapustę posiekaj. Cebule pokrój w drobną kostkę i podsmaż na oleju na złoty kolor.
Dla wzmocnienia smaku można podsmażyć także kapustę. Całość lekko ostudź i dodaj do masy mięsnej. Wbij jajka, dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Zwilżonymi wodą rękoma uformuj kotlety i usmaż z obu stron na złoto-brązowy kolor.Źródło: Na żywo