Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki mielone z kaszą jaglaną i kapustą pekińską są pyszne. To pomysł na mięso mielone w nowej odsłonie.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 473
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 473
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Składniki
Mięso przemielić w maszynce. Kaszę jaglaną przelać wrzącą wodą i ugotować na sypko w osolonej wodzie, ostudzić, połączyć z mięsem.
Kapustę pekińską drobno poszatkować, dodać do mięsa.
Cebulę posiekać i zeszklić na maśle, ostudzić. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Przygotowane produkty połączyć z mięsem, dodać jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek.Doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wyrobić.
Z masy mięsnej zwilżonymi w wodzie rękami formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej .
Rumienić z obu stron na rozgrzanym oleju.