Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki mielone z kaszą jaglaną i kapustą pekińską są pyszne. To pomysł na mięso mielone w nowej odsłonie.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 25
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 25
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Składniki
Mięso przemielić w maszynce. Kaszę jaglaną przelać wrzącą wodą i ugotować na sypko w osolonej wodzie, ostudzić, połączyć z mięsem.
Kapustę pekińską drobno poszatkować, dodać do mięsa.
Cebulę posiekać i zeszklić na maśle, ostudzić. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Przygotowane produkty połączyć z mięsem, dodać jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek.Doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wyrobić.
Z masy mięsnej zwilżonymi w wodzie rękami formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej .
Rumienić z obu stron na rozgrzanym oleju.