Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielone z kapustą z piekarnika

Mielone z kapustą z piekarnika

Autor:

Przepisów i artykułów: 420 Ocena: 5683

Dodano:

Odsłon: 431

Proponowane przeze mnie kotlety są bardzo smaczne i niezbyt kaloryczne. W trakcie pieczenia wypłynął z nich tłuszcz. Z podanych proporcji wyszło dwanaście sztuk. Moja rodzina chce je częściej na obiad.

Składniki

  • 50 dag mięsa wieprzowego z łopatki lub szynki
  • 1/4 główki kapusty
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 jajka wiejskie
  • 1 mała bułka
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra i słodka
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Mielone z kapustą z piekarnika

Przygotowanie

  1. Mięso, cebulę i czosnek przepuścić przez maszynkę do mięsa. Bułkę pokroić i namoczyć w ciepłej wodzie. Potem ją odcisnąć. Kapustę zetrzeć na na tarce o dużych oczkach, a następnie posolić. Odcisnąć sok. Połączyć wszystkie składniki. Dodać jeszcze jajka i przyprawy. Starannie całość wymieszać. Formować kotlety. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st. C około 45 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń