Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponowane przeze mnie kotlety są bardzo smaczne i niezbyt kaloryczne. W trakcie pieczenia wypłynął z nich tłuszcz. Z podanych proporcji wyszło dwanaście sztuk. Moja rodzina chce je częściej na obiad.
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5393
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 417
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5393
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 417
Składniki
Mięso, cebulę i czosnek przepuścić przez maszynkę do mięsa. Bułkę pokroić i namoczyć w ciepłej wodzie. Potem ją odcisnąć. Kapustę zetrzeć na na tarce o dużych oczkach, a następnie posolić. Odcisnąć sok. Połączyć wszystkie składniki. Dodać jeszcze jajka i przyprawy. Starannie całość wymieszać. Formować kotlety. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st. C około 45 minut.