Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy znudziły się nam tradycyjne mielone, proponuje trochę urozmaicić.
Pieczony makaron spaghetti to połączenie klasyki Włoch i pysznej zapiekanki z...
Odsłon: 1765
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7858
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 784
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 609
Pieczony makaron spaghetti to połączenie klasyki Włoch i pysznej zapiekanki z...
Odsłon: 1765
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7858
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 784
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 609
Składniki
1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, wsypujemy majeranek, sól, paprykę ostrą. Dodajemy obraną i drobno pokrojoną jedną cebulę oraz bułkę tartą i dokładnie mieszamy 2. Z masy mięsnej robimy kuleczki, w środek wciskamy kieliszek a brzegi mięsa podnosimy do góry tak żeby powstałam nam otwór, wyjmujemy kieliszek 3. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
4. Drugą cebulę obieramy drobno kroimy, do cebuli dodajemy drobno pokrojone papryki oraz ogórki, wlewamy ketchup i mieszamy 5. Farsz wkładamy w każdy otwór mięsa 6. Pieczemy 30 minut w 180°C
7. Kotleciki gotowe 8.. Smacznego