Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8344
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2888
Polecam.
Odsłon: 1567
Polecam.
Odsłon: 463
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8344
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2888
Polecam.
Odsłon: 1567
Polecam.
Odsłon: 463
Składniki
Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy je na rumiano i przekładamy do dużej miski.
Do miski z cebulami wrzucamy mięso mielone, wbijamy jajko, posiekaną natkę pietruszki, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz bułkę tartą (zależy od wilgotności mięsa – dodajemy bułki tartej w takiej ilości, aby masa mięsna nie była zbyt rzadka). Wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą oraz pieprzem i ponownie mieszamy.
Pieczarki obieramy, wrzucamy do osobnej miski i zalewamy wrzątkiem, aby się sparzyły. Po około 5 minutach wyciągamy je z wody. Ze zrobionej wcześniej masy mięsnej robimy kotlety i wkładamy w środek każdego całą pieczarkę. Każdy kotlet obtaczamy w bułce tartej i wkładamy na rozgrzaną patelnię polaną oliwą z oliwek i smażymy na rumiano z każdej strony. Z podanej porcji wychodzi ok. 12 kotletów.