Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielone z porem i jaglaną

Mielone z porem i jaglaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 157 Ocena: 1309

Dodano:

Odsłon: 6445

Klopsiki lekkie z kaszą jaglaną, pieczarkami i piersią z kurczaka. Por jest moim ulubionym warzywem korzennym i przemycam go gdzie się da. Z jednej piersi usmażyłam sześć klopsików, także może najeść się cała rodzina.

Składniki

  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 cebula
  • 7 pieczarek
  • 1/4 szklanki kaszy jaglanej
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sól, pieprz
  • 1/2 łyżeczki majeranku
  • 2 pory biała część
  • 10 dkg sera dojrzewającego
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kaszę jaglaną gotuję w 1/2 szklance wody, i dodaję łyżkę oliwy. Mięso, cebule obraną miele maszynką .Pieczarki umyte ścieram na tarce jarzynowej i przesmażam na oliwie. Wystudzone dodaję do mięsa, kasze też, jajko, bułkę namoczoną w mleku, sól, pieprz, majeranek. Wyrabiam .

  2. Por kroje na trzy kawałki i gotuję do miękkości w osolonej wodzie.


  3. Mięso dziele na 6 części , na każdej układam por, dodaję kawałki sera i formuję klopsiki długości pora.

  4. Obtaczam w bułce tartej.

  5. Smażę na oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń