Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 26-10-2024
Dziś postanowiłam użyć mojego prezentowego glinianego garnka do gotowania casserole do wykończenia moich mielonych inaczej niż zwykle. Pomysł powiódł się, bo kotlety wyszły bardzo smaczne.
Nóż i deska do krojenia, garnek casserole , łyżka,
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17349
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 348
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 4053
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 132
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 203
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17349
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 348
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 4053
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 132
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 203
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 121
Składniki
Bułkę moczymy w mleku. Mięso wkładamy do miski i dodajemy wszystkie składniki: jajko, pokrojony szczypior, natkę pietruszki, pieprz ziołowy i czarny, majeranek, paprykę, posiekany czosnek i Kucharek, sól, a na koniec bułkę wyciśniętą z mleka i wyrabiamy dokładnie.
Nabieramy na rękę trochę mięsa, rozplaszczamy drugą ręką, kładziemy na środek kawałek sera i zakrywamy go przez składanie brzegów do środka. Obtaczamy e panierce z bułki tartej i mąki. Odkładamy na bok.
Smażymy po obu stronach na patelni na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony. W tym czasie włączamy piekarnik na 180 stopni Celsjusza, wkładamy do niego pusty garnek casserole z przykrywką.
Przekładamy kotlety do nagrzanego garnka, wlewamy tłuszcz i wodę, przykrywamy pokrywką i trzymamy w piekarniku na opcji góra -dol około 20 minut. W tym czasie można przygotować surówkę.
Podajemy z ziemniakami i warzywami.