Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś postanowiłam użyć mojego prezentowego glinianego garnka do gotowania casserole do wykończenia moich mielonych inaczej niż zwykle. Pomysł powiódł się, bo kotlety wyszły bardzo smaczne.
Nóż i deska do krojenia, garnek casserole , łyżka,
Propozycja na hot dogi z dodatkami. Szybkie danie dla zabieganych.
Odsłon: 134
Coś pysznego. Polecam.
Odsłon: 686
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 163
Polecam. Smaczne, pożywne danie. Szczególnie smakuje po grzybobraniu.
Odsłon: 4609
Propozycja na hot dogi z dodatkami. Szybkie danie dla zabieganych.
Odsłon: 134
Coś pysznego. Polecam.
Odsłon: 686
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 163
Polecam. Smaczne, pożywne danie. Szczególnie smakuje po grzybobraniu.
Odsłon: 4609
Składniki
Bułkę moczymy w mleku. Mięso wkładamy do miski i dodajemy wszystkie składniki: jajko, pokrojony szczypior, natkę pietruszki, pieprz ziołowy i czarny, majeranek, paprykę, posiekany czosnek i Kucharek, sól, a na koniec bułkę wyciśniętą z mleka i wyrabiamy dokładnie.
Nabieramy na rękę trochę mięsa, rozplaszczamy drugą ręką, kładziemy na środek kawałek sera i zakrywamy go przez składanie brzegów do środka. Obtaczamy e panierce z bułki tartej i mąki. Odkładamy na bok.
Smażymy po obu stronach na patelni na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony. W tym czasie włączamy piekarnik na 180 stopni Celsjusza, wkładamy do niego pusty garnek casserole z przykrywką.
Przekładamy kotlety do nagrzanego garnka, wlewamy tłuszcz i wodę, przykrywamy pokrywką i trzymamy w piekarniku na opcji góra -dol około 20 minut. W tym czasie można przygotować surówkę.
Podajemy z ziemniakami i warzywami.