Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 26-10-2024
Dziś postanowiłam użyć mojego prezentowego glinianego garnka do gotowania casserole do wykończenia moich mielonych inaczej niż zwykle. Pomysł powiódł się, bo kotlety wyszły bardzo smaczne.
Nóż i deska do krojenia, garnek casserole , łyżka,
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 696
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1583
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8981
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 696
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1583
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8981
Składniki
Bułkę moczymy w mleku. Mięso wkładamy do miski i dodajemy wszystkie składniki: jajko, pokrojony szczypior, natkę pietruszki, pieprz ziołowy i czarny, majeranek, paprykę, posiekany czosnek i Kucharek, sól, a na koniec bułkę wyciśniętą z mleka i wyrabiamy dokładnie.
Nabieramy na rękę trochę mięsa, rozplaszczamy drugą ręką, kładziemy na środek kawałek sera i zakrywamy go przez składanie brzegów do środka. Obtaczamy e panierce z bułki tartej i mąki. Odkładamy na bok.
Smażymy po obu stronach na patelni na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony. W tym czasie włączamy piekarnik na 180 stopni Celsjusza, wkładamy do niego pusty garnek casserole z przykrywką.
Przekładamy kotlety do nagrzanego garnka, wlewamy tłuszcz i wodę, przykrywamy pokrywką i trzymamy w piekarniku na opcji góra -dol około 20 minut. W tym czasie można przygotować surówkę.
Podajemy z ziemniakami i warzywami.