Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
odmienione kotlety mielone z niesamowitym, ciągnącym się wnętrzem :-)
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 500
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 951
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 235
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 500
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 951
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 235
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, przestudzić. Ser pokroić w 1 cm kawałki (ilość w zależności od ilości klopsów), posmarować masłem i posypać słodką papryką. Wstawić do lodówki.
Mięso mielone przełożyć do miski, dodać jajko, przestudzoną cebulę, bułkę tartą, sól, pieprz, majeranek, natkę pietruszki i dokładnie wszystko wymieszać. Formować kulki, rozpłaszczyć na dłoni, na środek ułożyć kawałek sera, zlepić dokładnie i uformowac kotleta, obtoczyć delikatnie w bułce tartej i smażyć na patelni z obu stron do zrumienienia. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :-)