Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 38
Polecam.
Odsłon: 921
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 238
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 100
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 38
Polecam.
Odsłon: 921
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 238
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 100
Składniki
Pokrojoną dużą cebulę usmażyłam na rumiano na smalcu ze skwarkami. w wersji wegetariańskiej można przejść na olej.
Ziemniaki miałam ugotowane z poprzedniego obiadu, tylko pokrojone w grubą kostkę i ugotowane w osolonej wodzie. Powinny pozostać w kawałkach. Dodałam cebule ze skwarkami, posiekany szczypior, sól i pieprz, jajo i bułkę tarta o podobnej objętości. dodałam jeszcze bryndzy dla wyrazistego smaku ale dobre są też bez sera. Uformowałam mielone, obtoczyłam w bułce tartej i usmażyłam na rumiano.
Świetnie smakuja z sosem czosnkowym. Smacznego :)