Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19646
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 215
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1746
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19646
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 215
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1746
Składniki
Pokrojoną dużą cebulę usmażyłam na rumiano na smalcu ze skwarkami. w wersji wegetariańskiej można przejść na olej.
Ziemniaki miałam ugotowane z poprzedniego obiadu, tylko pokrojone w grubą kostkę i ugotowane w osolonej wodzie. Powinny pozostać w kawałkach. Dodałam cebule ze skwarkami, posiekany szczypior, sól i pieprz, jajo i bułkę tarta o podobnej objętości. dodałam jeszcze bryndzy dla wyrazistego smaku ale dobre są też bez sera. Uformowałam mielone, obtoczyłam w bułce tartej i usmażyłam na rumiano.
Świetnie smakuja z sosem czosnkowym. Smacznego :)