Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 995
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 409
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 359
Wraz z początkiem lata zapragnęłam zjeść jakieś smaczne danie w greckim stylu...
Odsłon: 142
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 995
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 409
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 359
Wraz z początkiem lata zapragnęłam zjeść jakieś smaczne danie w greckim stylu...
Odsłon: 142
Składniki
Pokrojoną dużą cebulę usmażyłam na rumiano na smalcu ze skwarkami. w wersji wegetariańskiej można przejść na olej.
Ziemniaki miałam ugotowane z poprzedniego obiadu, tylko pokrojone w grubą kostkę i ugotowane w osolonej wodzie. Powinny pozostać w kawałkach. Dodałam cebule ze skwarkami, posiekany szczypior, sól i pieprz, jajo i bułkę tarta o podobnej objętości. dodałam jeszcze bryndzy dla wyrazistego smaku ale dobre są też bez sera. Uformowałam mielone, obtoczyłam w bułce tartej i usmażyłam na rumiano.
Świetnie smakuja z sosem czosnkowym. Smacznego :)