Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny mielony z nadzieniem pieczarkowym, bardzo lubiany przez wielu smakoszy, podany z ziemniakami i marynowaną cukinią :)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 161
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4361
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11845
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6757
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5578
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 161
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4361
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11845
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6757
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5578
Składniki
Kroimy cebule, paprykę i pieczarki w drobną kostkę. Na patelni z tłuszczem smażymy do miękkości pokrojone w kostkę cebule, paprykę i pieczarki. Przyprawiamy do smaku smażone składniki do farszu, studzimy i do ostudzonego farszu dodajemy 5 dkg sera mozzarello (wiórki) i mieszamy.
Doprawiamy mięso do kotletów, dodajemy jajka, bułkę tartą, sól pieprz, granulowany czosnek i wyrabiamy około 15 minut.
Formujemy kotlety robiąc płaskie placki z mięsa, nakładamy farsz i zlepiamy dokładnie formując podłużne kotlety.
Tak uformowane kotlety układamy na patelni z rozgrzanym tłuszczem.
Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami posypanymi koprem i natką pietruszki oraz cukinią marynowaną w plastrach.