Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny mielony z nadzieniem pieczarkowym, bardzo lubiany przez wielu smakoszy, podany z ziemniakami i marynowaną cukinią :)
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 96
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101273
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5797
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 96
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101273
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5797
Składniki
Kroimy cebule, paprykę i pieczarki w drobną kostkę. Na patelni z tłuszczem smażymy do miękkości pokrojone w kostkę cebule, paprykę i pieczarki. Przyprawiamy do smaku smażone składniki do farszu, studzimy i do ostudzonego farszu dodajemy 5 dkg sera mozzarello (wiórki) i mieszamy.
Doprawiamy mięso do kotletów, dodajemy jajka, bułkę tartą, sól pieprz, granulowany czosnek i wyrabiamy około 15 minut.
Formujemy kotlety robiąc płaskie placki z mięsa, nakładamy farsz i zlepiamy dokładnie formując podłużne kotlety.
Tak uformowane kotlety układamy na patelni z rozgrzanym tłuszczem.
Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami posypanymi koprem i natką pietruszki oraz cukinią marynowaną w plastrach.