Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czasami chce się zwykłego mielonego
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Składniki
1. czerstwą bułkę namoczyć w wodzie
2, mięso, namoczoną bułkę, jako, startą na tarce 1 cebulę, sól i pieprz wymieszać na jednolitą masę
3. formować kotlety, obtaczać w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym oleju
4. pieczarki pokroić na kawałki
5. cebulę pokroić w kostkę
6. na patelni rozgrzać margarynę i dodać pieczarki - dusić, aż woda odparuje
7. na drugiej patelni zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę
8. zeszkloną cebulę dodać do uduszonych pieczarek, doprawić sobą i słodką papryką