Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurcze! Nie sądziliśmy, że taki rewelacyjny fusion nam wyjdzie. To była dopiero improwizacja, bo na żywioł lecieliśmy, to co było akurat pod ręką. No i stało się! Po przygotowaniu, przyszedł czas na jedzenie i…danie łatwo przedawkować, bo nie można przestać jeść i jeść, i jeść, i w końcu żreć :P Później zostaje tylko leżing ;) nasze najulubieńsze ćwiczenie ;)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1173
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 211
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2229
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4281
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1173
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 211
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2229
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4281
Składniki
Na niewielkiej ilości tłuszczu smażymy mięso, rozdrabniając drewnianą łyżką. Następnie dodajemy ketchup, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy i smażymy przez chwilę, by aromaty i smaki nabrały mocy. Później, po jakimś kwadransie, zalewamy gorącym bulionem, wsypujemy ryż i dusimy na wolnym ogniu (od czasu do czasu mieszając, by ryż nam się nie przykleił do dna) przez godzinę. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Do sosu dodajemy makaron i mieszając co kilka chwil, gotujemy do jego miękkości. Podajemy z posiekanym koperkiem.