Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurcze! Nie sądziliśmy, że taki rewelacyjny fusion nam wyjdzie. To była dopiero improwizacja, bo na żywioł lecieliśmy, to co było akurat pod ręką. No i stało się! Po przygotowaniu, przyszedł czas na jedzenie i…danie łatwo przedawkować, bo nie można przestać jeść i jeść, i jeść, i w końcu żreć :P Później zostaje tylko leżing ;) nasze najulubieńsze ćwiczenie ;)
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 139
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 270
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 110
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 139
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 270
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 110
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Składniki
Na niewielkiej ilości tłuszczu smażymy mięso, rozdrabniając drewnianą łyżką. Następnie dodajemy ketchup, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy i smażymy przez chwilę, by aromaty i smaki nabrały mocy. Później, po jakimś kwadransie, zalewamy gorącym bulionem, wsypujemy ryż i dusimy na wolnym ogniu (od czasu do czasu mieszając, by ryż nam się nie przykleił do dna) przez godzinę. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Do sosu dodajemy makaron i mieszając co kilka chwil, gotujemy do jego miękkości. Podajemy z posiekanym koperkiem.