Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na mięso z warzywami.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6208
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9125
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8725
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6208
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9125
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8725
Składniki
Mięso pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzany olej. Podsmażyć na złoty kolor.
Do garnka wlać 3 l wody, dodać liście laurowe, ziele ang. i czosnek. Do gotującej wody dodać podsmażone mięso wraz z tłuszczem. Gotować do miękkości (uzupełniać wodę w trakcie gotowania ).
W międzyczasie pokroić w kostkę paprykę, cebulę, pieczarki i ogórki.
W trakcie gotowania dodawać: cebulę, paprykę i pieczarki. Pod koniec gotowania dodać groszek wraz z zalewą i ogórki.
Następnie dodać przecier pomidorowy. Mąkę rozpuścić w szkl. zimnej wody i dodać do mięsa. Zagotować. Doprawić vegetą, solą, pieprzem i papryką wg uznania. Życzę smacznego :)