Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na mięso z warzywami.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 985
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 839
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12611
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 985
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 839
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12611
Składniki
Mięso pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzany olej. Podsmażyć na złoty kolor.
Do garnka wlać 3 l wody, dodać liście laurowe, ziele ang. i czosnek. Do gotującej wody dodać podsmażone mięso wraz z tłuszczem. Gotować do miękkości (uzupełniać wodę w trakcie gotowania ).
W międzyczasie pokroić w kostkę paprykę, cebulę, pieczarki i ogórki.
W trakcie gotowania dodawać: cebulę, paprykę i pieczarki. Pod koniec gotowania dodać groszek wraz z zalewą i ogórki.
Następnie dodać przecier pomidorowy. Mąkę rozpuścić w szkl. zimnej wody i dodać do mięsa. Zagotować. Doprawić vegetą, solą, pieprzem i papryką wg uznania. Życzę smacznego :)