Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na mięso z warzywami.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14380
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1672
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16463
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6616
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14380
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1672
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16463
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6616
Składniki
Mięso pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzany olej. Podsmażyć na złoty kolor.
Do garnka wlać 3 l wody, dodać liście laurowe, ziele ang. i czosnek. Do gotującej wody dodać podsmażone mięso wraz z tłuszczem. Gotować do miękkości (uzupełniać wodę w trakcie gotowania ).
W międzyczasie pokroić w kostkę paprykę, cebulę, pieczarki i ogórki.
W trakcie gotowania dodawać: cebulę, paprykę i pieczarki. Pod koniec gotowania dodać groszek wraz z zalewą i ogórki.
Następnie dodać przecier pomidorowy. Mąkę rozpuścić w szkl. zimnej wody i dodać do mięsa. Zagotować. Doprawić vegetą, solą, pieprzem i papryką wg uznania. Życzę smacznego :)