Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na mięso z warzywami.
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 37
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 2533
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 37
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 2533
Składniki
Mięso pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzany olej. Podsmażyć na złoty kolor.
Do garnka wlać 3 l wody, dodać liście laurowe, ziele ang. i czosnek. Do gotującej wody dodać podsmażone mięso wraz z tłuszczem. Gotować do miękkości (uzupełniać wodę w trakcie gotowania ).
W międzyczasie pokroić w kostkę paprykę, cebulę, pieczarki i ogórki.
W trakcie gotowania dodawać: cebulę, paprykę i pieczarki. Pod koniec gotowania dodać groszek wraz z zalewą i ogórki.
Następnie dodać przecier pomidorowy. Mąkę rozpuścić w szkl. zimnej wody i dodać do mięsa. Zagotować. Doprawić vegetą, solą, pieprzem i papryką wg uznania. Życzę smacznego :)