Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis to kreatywne podejście do pozostałych z obiadu ziemniaków i mięsa rosołowego.
Masa ziemniaczana:
Ziemniaki przeciskamy przez praskę. Do ziemniaków dodajemy roztopione masło, śmietanę, jajka oraz startą gałkę muszkatołową. Całość dokładnie mieszamy.
Masa mięsna:
Mięso mielimy tak jak na pasztet, dodajemy jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.
Do foremek na muffinki wykładamy warstwę mięsa następnie warstwę groszku i marchewki, przykrywamy kolejną warstwą mięsa. Zapiekamy w 180 stopniach C przez 15 minut.
Muffinki wyjmujemy z pieca i na każdą z nich za pomocą szprycy wyciskamy rozetkę z masy ziemniaczanej. Ponownie zapiekamy przez 10-15 minut, aż ziemniaki się zarumienią.
Tak zrobione babeczki mięsne smakują zarówno na zimno jak i na gorąco.
Lubicie kluchy różnego rodzaju ? Z miłą przyjemnością podam wam dziś przepis...
Odsłon: 7448
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4102
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 37
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 50
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 107
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 1080
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4102
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 37
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 50
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 107
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 1080
Składniki
Masa ziemniaczana: Ziemniaki przeciskamy przez praskę. Do ziemniaków dodajemy roztopione masło, śmietanę, jajka oraz startą gałkę muszkatołową. Całość dokładnie mieszamy.
Masa mięsna: Mięso mielimy tak jak na pasztet, dodajemy jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Do foremek na muffinki wykładamy warstwę mięsa następnie warstwę groszku i marchewki, przykrywamy kolejną warstwą mięsa. Zapiekamy w 180 stopniach C przez 15 minut.
Muffinki wyjmujemy z pieca i na każdą z nich za pomocą szprycy wyciskamy rozetkę z masy ziemniaczanej. Ponownie zapiekamy przez 10-15 minut, aż ziemniaki się zarumienią. Tak zrobione babeczki mięsne smakują zarówno na zimno jak i na gorąco.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Delikatne placki z cukinii
Dania główne
Acqua pazza- Szalona woda
Dania główne
Ryba na jarzynce
Dania główne
Racuchy na maślance
Delikatne placki z cukinii
Placki z cukinii będą idealne jako samodzielne danie lub jako pyszny dodatek...
Odsłon: 112
Acqua pazza- Szalona woda
Czyli po naszemu ryba na dziko, najprostsza sycylijska receptura podpatrzona...
Odsłon: 50