Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis to kreatywne podejście do pozostałych z obiadu ziemniaków i mięsa rosołowego.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1318
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24999
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1318
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24999
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 121
Składniki
Masa ziemniaczana: Ziemniaki przeciskamy przez praskę. Do ziemniaków dodajemy roztopione masło, śmietanę, jajka oraz startą gałkę muszkatołową. Całość dokładnie mieszamy.
Masa mięsna: Mięso mielimy tak jak na pasztet, dodajemy jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Do foremek na muffinki wykładamy warstwę mięsa następnie warstwę groszku i marchewki, przykrywamy kolejną warstwą mięsa. Zapiekamy w 180 stopniach C przez 15 minut.
Muffinki wyjmujemy z pieca i na każdą z nich za pomocą szprycy wyciskamy rozetkę z masy ziemniaczanej. Ponownie zapiekamy przez 10-15 minut, aż ziemniaki się zarumienią. Tak zrobione babeczki mięsne smakują zarówno na zimno jak i na gorąco.