Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis to kreatywne podejście do pozostałych z obiadu ziemniaków i mięsa rosołowego.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 476
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9803
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13452
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2715
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 476
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9803
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13452
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2715
Składniki
Masa ziemniaczana: Ziemniaki przeciskamy przez praskę. Do ziemniaków dodajemy roztopione masło, śmietanę, jajka oraz startą gałkę muszkatołową. Całość dokładnie mieszamy.
Masa mięsna: Mięso mielimy tak jak na pasztet, dodajemy jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Do foremek na muffinki wykładamy warstwę mięsa następnie warstwę groszku i marchewki, przykrywamy kolejną warstwą mięsa. Zapiekamy w 180 stopniach C przez 15 minut.
Muffinki wyjmujemy z pieca i na każdą z nich za pomocą szprycy wyciskamy rozetkę z masy ziemniaczanej. Ponownie zapiekamy przez 10-15 minut, aż ziemniaki się zarumienią. Tak zrobione babeczki mięsne smakują zarówno na zimno jak i na gorąco.