Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis to kreatywne podejście do pozostałych z obiadu ziemniaków i mięsa rosołowego.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2474
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18210
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2474
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18210
Składniki
Masa ziemniaczana: Ziemniaki przeciskamy przez praskę. Do ziemniaków dodajemy roztopione masło, śmietanę, jajka oraz startą gałkę muszkatołową. Całość dokładnie mieszamy.
Masa mięsna: Mięso mielimy tak jak na pasztet, dodajemy jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Do foremek na muffinki wykładamy warstwę mięsa następnie warstwę groszku i marchewki, przykrywamy kolejną warstwą mięsa. Zapiekamy w 180 stopniach C przez 15 minut.
Muffinki wyjmujemy z pieca i na każdą z nich za pomocą szprycy wyciskamy rozetkę z masy ziemniaczanej. Ponownie zapiekamy przez 10-15 minut, aż ziemniaki się zarumienią. Tak zrobione babeczki mięsne smakują zarówno na zimno jak i na gorąco.