Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mięsne kulki z serowym farszem"
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 511
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2287
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1027
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 511
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2287
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1027
Składniki
Bułkę namocz, odciśnij, wymieszaj z mięsem. Dodaj jajko, dopraw solą i pieprzem. Wyrób.
Ser potnij na 8 kawałków. Każdy oblep masą, formując kulki. Usmaż je na 3 łyżkach oleju.
Ziemniaki pokrój w plasterki. Marchew i cebule obierz, seler oczyść. Warzywa rozdrobnij.
Bulion z cukrem i octem zagotuj, wrzuć surowe warzywa, gotuj 2 min. Zdejmij z ognia. Dodaj ziemniaki. Wystudź.
Domieszaj roszponkę i olej. Serwuj z kulkami i konfiturą.
<strong>Jedna porcja zawiera: 470 kcal.</strong>Źródło: Tina