Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki mięsne z piure ziemniaczanym z dodatkiem szpinaku.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1611
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 287
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 701
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17128
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1611
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 287
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 701
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17128
Składniki
Wymieszać mięso mielone z cebulką, jajkiem, bułką tartą i przyprawami. Formę do muffinek wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą. Z masy mięsnej zrobić kulkę i wkładać do foremek. Piec 30 min. w 180 stopniach.
Ziemniaki ugotować i przecisnąć przez praskę. Szpinak podsmażyć i wystudzić. Dodać mleko, majonez i przyprawy, wymieszać razem. Krem ziemniaczano-szpinakowy przełożyć do szprycy i wycisnąć na przestudzone babeczki. Posypać pokrojoną w drobną kostkę papryką.
Jeśli ktoś nie lubi szpinaku proponuję wersję bez niego. Piure wymieszać samo i udekorować podsmażonym boczkiem.