Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki mięsne z piure ziemniaczanym z dodatkiem szpinaku.
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 970
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1840
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1888
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 970
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1840
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1888
Składniki
Wymieszać mięso mielone z cebulką, jajkiem, bułką tartą i przyprawami. Formę do muffinek wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą. Z masy mięsnej zrobić kulkę i wkładać do foremek. Piec 30 min. w 180 stopniach.
Ziemniaki ugotować i przecisnąć przez praskę. Szpinak podsmażyć i wystudzić. Dodać mleko, majonez i przyprawy, wymieszać razem. Krem ziemniaczano-szpinakowy przełożyć do szprycy i wycisnąć na przestudzone babeczki. Posypać pokrojoną w drobną kostkę papryką.
Jeśli ktoś nie lubi szpinaku proponuję wersję bez niego. Piure wymieszać samo i udekorować podsmażonym boczkiem.