Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki mięsne z piure ziemniaczanym z dodatkiem szpinaku.
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6677
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 26
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6677
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 26
Składniki
Wymieszać mięso mielone z cebulką, jajkiem, bułką tartą i przyprawami. Formę do muffinek wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą. Z masy mięsnej zrobić kulkę i wkładać do foremek. Piec 30 min. w 180 stopniach.
Ziemniaki ugotować i przecisnąć przez praskę. Szpinak podsmażyć i wystudzić. Dodać mleko, majonez i przyprawy, wymieszać razem. Krem ziemniaczano-szpinakowy przełożyć do szprycy i wycisnąć na przestudzone babeczki. Posypać pokrojoną w drobną kostkę papryką.
Jeśli ktoś nie lubi szpinaku proponuję wersję bez niego. Piure wymieszać samo i udekorować podsmażonym boczkiem.