Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mięsne sakiewki schabowe"
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1074
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1074
Składniki
Kotlety cieniutko rozbij. Oprósz każdy solą oraz pieprzem. Na środek każdego połóż plasterek sera oraz kapelusz pieczarki. Zwiń w sakiewkę, zawiąż sznureczkiem.
Ułóż je w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Wstaw do gorącego piekarnika. Podlej niewielką ilością wody. Zapiekaj ok. 60 min w temp. 200°C.
W sezonie zamiast pieczarek możesz położyć świeże grzyby, np. podgrzybki. Podaj z pieczonymi ziemniakami.Źródło: Takie jest życie