Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne i aromatyczne danie obiadowe.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 1211
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 327
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 37
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 1211
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 327
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 37
Składniki
Mięso przyprawić przyprawą do mięsa wieprzowego. Ryż ugotować. Ser mozzarella, cukinię utrzeć na tarce o grubszych otworach. Do mięsa dodać ryż, ser mozzarella, cukinię, jajko i wszystko dokładnie wymieszać.
Uformować kuleczki i obtoczyć w mące.
Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Papryki pokroić w grubszą kostkę.
W brytfance rozgrzać trochę oleju wrzucić cebulę i czosnek, doprawić solą i pieprzem, smażyć 2 minuty, dodać papryki, przecier pomidorowy, wywar warzywny , gotować 2 minuty. Włożyć kuleczki i całość gotować 30 minut, pod koniec gotowania doprawić pieprzem.
Podawać z ziemniakami gotowanymi i ulubioną surówką.