Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne i aromatyczne danie obiadowe.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 485
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2667
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 485
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2667
Składniki
Mięso przyprawić przyprawą do mięsa wieprzowego. Ryż ugotować. Ser mozzarella, cukinię utrzeć na tarce o grubszych otworach. Do mięsa dodać ryż, ser mozzarella, cukinię, jajko i wszystko dokładnie wymieszać.
Uformować kuleczki i obtoczyć w mące.
Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Papryki pokroić w grubszą kostkę.
W brytfance rozgrzać trochę oleju wrzucić cebulę i czosnek, doprawić solą i pieprzem, smażyć 2 minuty, dodać papryki, przecier pomidorowy, wywar warzywny , gotować 2 minuty. Włożyć kuleczki i całość gotować 30 minut, pod koniec gotowania doprawić pieprzem.
Podawać z ziemniakami gotowanymi i ulubioną surówką.