Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne i aromatyczne danie obiadowe.
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 40
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 114
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 456
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32641
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 87
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 123
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 40
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 114
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 456
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32641
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 87
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 123
Składniki
Mięso przyprawić przyprawą do mięsa wieprzowego. Ryż ugotować. Ser mozzarella, cukinię utrzeć na tarce o grubszych otworach. Do mięsa dodać ryż, ser mozzarella, cukinię, jajko i wszystko dokładnie wymieszać.
Uformować kuleczki i obtoczyć w mące.
Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Papryki pokroić w grubszą kostkę.
W brytfance rozgrzać trochę oleju wrzucić cebulę i czosnek, doprawić solą i pieprzem, smażyć 2 minuty, dodać papryki, przecier pomidorowy, wywar warzywny , gotować 2 minuty. Włożyć kuleczki i całość gotować 30 minut, pod koniec gotowania doprawić pieprzem.
Podawać z ziemniakami gotowanymi i ulubioną surówką.