Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne i aromatyczne danie obiadowe.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2813
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2813
Składniki
Mięso przyprawić przyprawą do mięsa wieprzowego. Ryż ugotować. Ser mozzarella, cukinię utrzeć na tarce o grubszych otworach. Do mięsa dodać ryż, ser mozzarella, cukinię, jajko i wszystko dokładnie wymieszać.
Uformować kuleczki i obtoczyć w mące.
Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Papryki pokroić w grubszą kostkę.
W brytfance rozgrzać trochę oleju wrzucić cebulę i czosnek, doprawić solą i pieprzem, smażyć 2 minuty, dodać papryki, przecier pomidorowy, wywar warzywny , gotować 2 minuty. Włożyć kuleczki i całość gotować 30 minut, pod koniec gotowania doprawić pieprzem.
Podawać z ziemniakami gotowanymi i ulubioną surówką.