Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne i aromatyczne danie obiadowe.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10705
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6161
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13058
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4805
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10705
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6161
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13058
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4805
Składniki
Mięso przyprawić przyprawą do mięsa wieprzowego. Ryż ugotować. Ser mozzarella, cukinię utrzeć na tarce o grubszych otworach. Do mięsa dodać ryż, ser mozzarella, cukinię, jajko i wszystko dokładnie wymieszać.
Uformować kuleczki i obtoczyć w mące.
Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Papryki pokroić w grubszą kostkę.
W brytfance rozgrzać trochę oleju wrzucić cebulę i czosnek, doprawić solą i pieprzem, smażyć 2 minuty, dodać papryki, przecier pomidorowy, wywar warzywny , gotować 2 minuty. Włożyć kuleczki i całość gotować 30 minut, pod koniec gotowania doprawić pieprzem.
Podawać z ziemniakami gotowanymi i ulubioną surówką.