Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mięsny blok w sezamie"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 182
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 182
Składniki
Karkówkę, mięso z królika i boczek oraz przyprawy zalej wodą. Gotuj około 3 godz. Wyjmij. Wywar zachowaj. Wątróbki obsmaż na smalcu.
Kajzerki namocz, odciśnij, 3 razy zmiel z mięsem i wątróbkami. Wyrób z jajkami oraz ok. 1 szkl. wywaru. Przypraw. Filety z kurczaka potnij w paski.
Dwie foremki natłuść, posyp sezamem. Napełnij masą pasztetową i kurczakiem. Piecz 75 min w temp. 180 st.
Wykwintna wersja Roberta Sowy
Filety drobiowe, nim ułożysz je w formach z masą pasztetową, zamarynuj w zalewie z oliwy, posiekanego czosnku i startego imbiru. Potem pokrój je w paski. Każdy obtocz w suszonym tymianku.Źródło: Tina