Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mięsny blok w sezamie"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12528
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1414
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13551
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5714
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12528
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1414
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13551
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5714
Składniki
Karkówkę, mięso z królika i boczek oraz przyprawy zalej wodą. Gotuj około 3 godz. Wyjmij. Wywar zachowaj. Wątróbki obsmaż na smalcu.
Kajzerki namocz, odciśnij, 3 razy zmiel z mięsem i wątróbkami. Wyrób z jajkami oraz ok. 1 szkl. wywaru. Przypraw. Filety z kurczaka potnij w paski.
Dwie foremki natłuść, posyp sezamem. Napełnij masą pasztetową i kurczakiem. Piecz 75 min w temp. 180 st.
Wykwintna wersja Roberta Sowy
Filety drobiowe, nim ułożysz je w formach z masą pasztetową, zamarynuj w zalewie z oliwy, posiekanego czosnku i startego imbiru. Potem pokrój je w paski. Każdy obtocz w suszonym tymianku.Źródło: Tina