Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, delikatne i aromatyczne mięso z piersi kurczaka. Jego wspaniały smak został wzbogacony świeżym rozmarynem i intensywnym aromatem szynki szwarcwaldzkiej.
Przepis dnia
Sycąca i wysokoenergetyczna potrawa. Ciekawy jest fakt, że przepis można mody...
Odsłon: 28738
Filet nadziewany szynką oraz porem, obtoczony ciastem, smaczna propozycja na...
Odsłon: 6774
Pyszna , puszysta i lekko wilgotna babka kajmakowa idealna na święta , możesz...
Odsłon: 620
Pyszny, delikatny i kremowy sernik dla miłośników tego ciasta. Ciasto nie tyl...
Odsłon: 733
U mnie w domu wszyscy bardzo lubimy pieczone serniki i często je robię. Dzisi...
Odsłon: 281
Pyszna , puszysta i lekko wilgotna babka kajmakowa idealna na święta , możesz...
Odsłon: 620
Pyszny, delikatny i kremowy sernik dla miłośników tego ciasta. Ciasto nie tyl...
Odsłon: 733
U mnie w domu wszyscy bardzo lubimy pieczone serniki i często je robię. Dzisi...
Odsłon: 281
Składniki
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić z błon. Następnie każdą pojedynczą pierś przekroić w poprzek, lekko posolić i oprószyć mieloną czerwoną papryką. Na patelni (u mnie grillowa) rozgrzać oliwę z oliwek. Mięso obsmażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Zdjąć z patelni, oprószyć rozmarynem. Na każdy kawałek mięsa nałożyć jeden lub dwa plasterki czosnku (który oczywiście wcześniej obraliśmy i pokroiliśmy). Tak przygotowanego kurczaka zawijać w plasterki szynki szwarcwaldzkiej. Jeżeli mamy duże kawałki mięsa owijamy je w dwa plasterki szynki, jeżeli małe, wystarczy jeden plasterek.
Gotowe mięsne zawiniątka wracają na patelnię, gdzie podlewamy je winem i woda (około pół szklanki). Całość dusimy 10 minut, aby mięso przeszło aromatem wina i rozmarynu. Ważne jest również, aby miękki był czosnek, dlatego mięso z tej strony, na której położyliśmy plasterki czosnku dusimy dłużej odwrócone czosnkową stroną do dna patelni. Kurczaka podajemy np. z zasmażanymi buraczkami i ziemniaczanym purée.
Smacznego.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierogi z kapustą i grzybami
Dania główne
Mini gołąbki z recyklingu
Dania główne
Makaron z kurczakiem i szpinakiem
Dania główne
Żeberka w keczupie
Pierogi z kapustą i grzybami
Pyszny obiad że smakiem kapusty I grzybów zachwyci każdego, a okraszone skwar...
Odsłon: 18
Mini gołąbki z recyklingu
Moje gołąbki z recyklingu różnią się od klasycznych farszem. Farszem jest suc...
Odsłon: 207