Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najczęściej mięso mielone podaję w wersji "na czerwono": z sosem na bazie pomidorów lub koncentratu pomidorowego. Tym razem podałam w wersji "na biało" : z sosem chrzanowo-śmietanowym. Lekko pikantny sos mięsny podałam z makaronem ale równie dobrze smakuje z kaszą lub ryżem. Polecam:)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113054
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 429
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 776
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 577
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113054
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 429
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 776
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 577
Składniki
Makaron gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy posiekaną cebulę i czosnek a po chwili dodajemy pokrojoną w małą kostkę /lub startą na tarce o dużych oczkach/ marchew. Dusimy razem ok. 4-5 min często mieszając by warzywa się nie przypaliły. Następnie dodajemy mięso mielone. Doprawiamy mieloną papryką oraz delikatnie solą i pieprzem cytrynowym. Gdy mięso będzie już dobrze wysmażone dodajemy śmietanę wymieszaną z chrzanem. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem i zagotowujemy. Sos mięsny podajemy z ugotowanym makaronem. Możemy posypać natką pietruszki lub kolendry.