Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najczęściej mięso mielone podaję w wersji "na czerwono": z sosem na bazie pomidorów lub koncentratu pomidorowego. Tym razem podałam w wersji "na biało" : z sosem chrzanowo-śmietanowym. Lekko pikantny sos mięsny podałam z makaronem ale równie dobrze smakuje z kaszą lub ryżem. Polecam:)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16846
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 319
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 841
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23868
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16846
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 319
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 841
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23868
Składniki
Makaron gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy posiekaną cebulę i czosnek a po chwili dodajemy pokrojoną w małą kostkę /lub startą na tarce o dużych oczkach/ marchew. Dusimy razem ok. 4-5 min często mieszając by warzywa się nie przypaliły. Następnie dodajemy mięso mielone. Doprawiamy mieloną papryką oraz delikatnie solą i pieprzem cytrynowym. Gdy mięso będzie już dobrze wysmażone dodajemy śmietanę wymieszaną z chrzanem. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem i zagotowujemy. Sos mięsny podajemy z ugotowanym makaronem. Możemy posypać natką pietruszki lub kolendry.