Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najczęściej mięso mielone podaję w wersji "na czerwono": z sosem na bazie pomidorów lub koncentratu pomidorowego. Tym razem podałam w wersji "na biało" : z sosem chrzanowo-śmietanowym. Lekko pikantny sos mięsny podałam z makaronem ale równie dobrze smakuje z kaszą lub ryżem. Polecam:)
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3185
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 602
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3185
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 602
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Składniki
Makaron gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy posiekaną cebulę i czosnek a po chwili dodajemy pokrojoną w małą kostkę /lub startą na tarce o dużych oczkach/ marchew. Dusimy razem ok. 4-5 min często mieszając by warzywa się nie przypaliły. Następnie dodajemy mięso mielone. Doprawiamy mieloną papryką oraz delikatnie solą i pieprzem cytrynowym. Gdy mięso będzie już dobrze wysmażone dodajemy śmietanę wymieszaną z chrzanem. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem i zagotowujemy. Sos mięsny podajemy z ugotowanym makaronem. Możemy posypać natką pietruszki lub kolendry.