Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mięso mielone z parówkami i oliwkami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12333
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13170
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5398
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12333
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13170
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5398
Składniki
Cebulę i natkę drobno posiekaj. Namoczoną bułkę odciśnij z wody, połącz z mięsem, jajami, cebulą i natką. Dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj.
Masę podziel na 3 części. Folię aluminiową posmaruj oliwą, ułóż na niej pierwszą warstwę mięsa. Następnie wciśnij dwie obrane parówki i pięć oliwek.
Całość przykryj mięsem i powtórz czynność. Nakryj ostatnią warstwą mięsa. Zwilżonymi rękoma dokładnie zamknij brzegi zapiekanki, całość wygładź. Szczelnie owiń folią.
Piecz 75 minut w temperaturze 200° C. 10 minut przed końcem zwiń folię, aby wierzch pieczeni lekko się przyrumienił.Źródło: Na żywo