Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy sposób na wykorzystanie resztek. U mnie ścinki z karkówki, łopatki oraz wołowiny.
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12269
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1475
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 89
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12269
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1475
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 89
Składniki
Mięso pokroić na ok 1,5-2 cm kawałki. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. kiedy mięso będzie ścięte wlać ok szklanki wody, dodać liście laurowe i dusić pod przykryciem ok 30 minut.
W międzyczasie przygotowuje dodatki. Rozgrzewam piekarnik wraz z blaszką na której będę piec dodatki do temperatury 180 stopni. Ziemniaki pokroić na plasterki przełożyć do miseczki posolić i dodać ok łyżeczki oliwy. Brukselki oczyścić, przepołowić. W osobnej miseczce przyprawić solą i dodać ok łyżeczki oliwy.
Kiedy blaszka będzie rozgrzana wyjąc ją z piekarnika i szybko przełożyć ziemniaki i brukselkę. Włożyć z powrotem do piekarnika. Piec ok 20 min. Aż wszystko będzie miękkie.
Kiedy mięso będzie miękkie a połowa wody odparuje dodać pokrojone w plasterki ząbki czosnku i posiekaną papryczkę chili. Dusić ok 5 minut i dodać koncentrat. Przyprawić solą, suszoną cebulą i kolendrą. Dusić jeszcze 3 minuty. Podawać. Smacznego