Do góry

Dania główne Przepis na:

Mięso pomidorowo-czosnkowe

Mięso pomidorowo-czosnkowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 100 Ocena: 418

Dodano:

Odsłon: 210

Najlepszy sposób na wykorzystanie resztek. U mnie ścinki z karkówki, łopatki oraz wołowiny.

Składniki

1-2 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić na ok 1,5-2 cm kawałki.

    Podsmażyć na rozgrzanym oleju. kiedy mięso będzie ścięte wlać ok szklanki wody, dodać liście laurowe i dusić pod przykryciem ok 30 minut.

  2. W międzyczasie przygotowuje dodatki.

    Rozgrzewam piekarnik wraz z blaszką na której będę piec dodatki do temperatury 180 stopni.


    Ziemniaki pokroić na plasterki przełożyć do miseczki posolić i dodać ok łyżeczki oliwy.


    Brukselki oczyścić, przepołowić. W osobnej miseczce przyprawić solą i dodać ok łyżeczki oliwy.

  3. Kiedy blaszka będzie rozgrzana wyjąc ją z piekarnika i szybko przełożyć ziemniaki i brukselkę.

    Włożyć z powrotem do piekarnika.

    Piec ok 20 min. Aż wszystko będzie miękkie.

  4. Kiedy mięso będzie miękkie a połowa wody odparuje dodać pokrojone w plasterki ząbki czosnku i posiekaną papryczkę chili.

    Dusić ok 5 minut i dodać koncentrat. Przyprawić solą, suszoną cebulą i kolendrą. Dusić jeszcze 3 minuty.

    Podawać.

    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 16 października 2017 I co mam teraz zrobić??? Muszę lecieć po brukselkę :P

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń