Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z kurczaka przygotowane w taki sposób jest soczyste i aromatyczne
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326150
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12008
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16623
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5362
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326150
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12008
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16623
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5362
Składniki
Do miski wlać oliwę, syrop klonowy, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, starty na tarce świeży imbir, mieloną paprykę, pieprz cytrynowy, wymieszać.
Umyte, osuszone i podzielone na porcje mięso naciąć niżem w kilku miejscach, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w marynacie, odłożyć w chłodne miejsce na 1-2 godziny.
Następnie mięso razem z marynatą przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia lub naczynia żaroodpornego, podlać odrobiną wody, przykryć i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
Piec około 1 godziny polewając od czasu do czasu powstałym sosem. Pod koniec dopiekać bez przykrycia, aby mięso miało chrupiącą skórkę.