Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z kurczaka przygotowane w taki sposób jest soczyste i aromatyczne
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 16
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 11
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 5052
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2590
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 409
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 133
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 16
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 11
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 5052
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2590
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 409
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 133
Składniki
Do miski wlać oliwę, syrop klonowy, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, starty na tarce świeży imbir, mieloną paprykę, pieprz cytrynowy, wymieszać.
Umyte, osuszone i podzielone na porcje mięso naciąć niżem w kilku miejscach, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w marynacie, odłożyć w chłodne miejsce na 1-2 godziny.
Następnie mięso razem z marynatą przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia lub naczynia żaroodpornego, podlać odrobiną wody, przykryć i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
Piec około 1 godziny polewając od czasu do czasu powstałym sosem. Pod koniec dopiekać bez przykrycia, aby mięso miało chrupiącą skórkę.