Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa z różnych pozostałości z lodówki. Zrobiłam na ostro , w sam raz na obiad.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 173
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 790
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 173
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 790
Składniki
Kiełbasę kroję podsmażam. Dodaję pokrojoną cebulę i obie papryki. Wszystko chwilkę smażę.Przekładam do garnka.
Pomdory kroję w kostkę. Fasolę płuczę. Wszystkie składniki umieszczam w garnku dodaję przecier pomidorowy i doprawiam. Gotuję ok.20 minut. Pod koniec jeszcze doprawiam według uznania.
Świetnie smakuje z ryżem , ale także na kolację jako dodatek do chleba.