Do góry

Dania główne Przepis na:

Miętowy łosoś

Miętowy łosoś

Autor:

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 913

Dodano:

Odsłon: 225

Łosoś - jedna z najzdrowszych i najsmaczniejszych ryb świata. Mięso tej ryby jest delikatne i naprawdę wyraziste w smaku. Zobaczcie, jak zrobić łososia, by był wyjątkowy - bo miętowy!

Składniki

  • 2 łyżki mięty
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 300 g filetu łososia ze skórą
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szalotka
  • 4 łyżki masła
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Łososia podzielić na kawałki, osuszyć papierowym ręcznikiem, ułożyć na natłuszczonej patelni skórą do dołu, smażyć po 5-6 minut z każdej strony, odłożyć na talerz.

  2. Na patelni, na której smażyła się ryba, rozpuścić masło, dodać miód, posiekany czosnek, sok z cytryny i miętę, gotować aż całość lekko zgęstnieje.

  3. Gotowym sosem polać łososia i natychmiast podawać z ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń