Tak przyrządzony łosoś jest niezwykle delikatny i bardzo wyrazisty w smaku. Stanie się prawdziwym hitem na stole!
Miętowy łosoś
Składniki
- 2 łyżki mięty
- 3 łyżki oliwy
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżka soku z cytryny
- 300 g łososia - fileta ze skórą
- 2 ząbki czosnku
- 1 szt. szalotki
- 4 łyżki masła
Składniki
- 2 łyżki mięty
- 3 łyżki oliwy
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżka soku z cytryny
- 300 g łososia - fileta ze skórą
- 2 ząbki czosnku
- 1 szt. szalotki
- 4 łyżki masła
Etapy przygotowania
Łososia podzielić na kawałki, osuszyć papierowym ręcznikiem, ułożyć na natłuszczonej patelni skórą do dołu, smażyć po 5-6 minut z każdej strony, odłożyć na talerz.
Na patelni, na której smażyła się ryba, rozpuścić masło, dodać miód, posiekany czosnek, sok z cytryny i miętę, gotować aż całość lekko zgęstnieje.
Gotowym sosem polać łososia i natychmiast podawać z ulubionymi dodatkami.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)
Komentarze do przepisu (0)
Składniki
- 2 łyżki mięty
- 3 łyżki oliwy
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżka soku z cytryny
- 300 g łososia - fileta ze skórą
- 2 ząbki czosnku
- 1 szt. szalotki
- 4 łyżki masła
Łososia podzielić na kawałki, osuszyć papierowym ręcznikiem, ułożyć na natłuszczonej patelni skórą do dołu, smażyć po 5-6 minut z każdej strony, odłożyć na talerz.
Na patelni, na której smażyła się ryba, rozpuścić masło, dodać miód, posiekany czosnek, sok z cytryny i miętę, gotować aż całość lekko zgęstnieje.
Gotowym sosem polać łososia i natychmiast podawać z ulubionymi dodatkami.