Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam faszerowaną paprykę, zazwyczaj ją zapiekam w piecyku, ale z racji tego, że robiłam dzisiaj porcję tylko dla 3 osób to zrobiłam je z użyciem parowaru. Papryczki ładnie się uparowały jednocześnie zachowały swoją jędrność. Smaki idealnie się połączyły tworząc smaczne danie. Dzięki użyciu mini papryczek łatwo dostosujemy porcje do apetytu domowników.
Dzisiaj zapraszam na bardzo szybki, mało pracochłonny, a przede wszystkim zdr...
Odsłon: 12664
Dzisiaj prosta i szybka ale i pyszna zapiekanka rodzinna . Polecam
Odsłon: 261
Znudziły Ci się zwykłe mielone, szukasz jakieś odmiany smakowej, oto przepis...
Odsłon: 49
Dzisiaj prosta i szybka ale i pyszna zapiekanka rodzinna . Polecam
Odsłon: 261
Znudziły Ci się zwykłe mielone, szukasz jakieś odmiany smakowej, oto przepis...
Odsłon: 49
Składniki
Papryki myjemy.
Każdą paprykę kroimy wzdłuż na pół. Nie docinamy do końca.
Do mięsa mielonego dodajemy ugotowany ryż, pokrojoną cebulę, startą marchewkę, drobno pokrojone chili i posiekane zioła. Doprawiamy do smaku przyprawami.
Na dno naczynia wkładamy liść laurowy i ziela angielskie. Papryczki nadziewamy mięsem. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Zalewamy kwaśną śmietaną wymieszaną z solą ziołową.
Naczynie przykrywamy. Gotujemy w parowarze przez 60 minut.
Papryczki wykładamy na talerze. Można polać sosem śmietanowym, który powstał podczas gotowania papryczek.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety drobiowe z mozzarellą
Dania główne
Steki wieprzowe z pieczarkami
Dania główne
Zapiekanka rodzinna
Dania główne
Spaghetti z kurczakiem i cukinią
Kotlety drobiowe z mozzarellą
Drobiowe pyszne kotleciki, takich jeszcze nie jadłeś. Smak tych kotletów rozp...
Odsłon: 7
Steki wieprzowe z pieczarkami
Znudziły Ci się zwykłe mielone, szukasz jakieś odmiany smakowej, oto przepis...
Odsłon: 49