Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam faszerowaną paprykę, zazwyczaj ją zapiekam w piecyku, ale z racji tego, że robiłam dzisiaj porcję tylko dla 3 osób to zrobiłam je z użyciem parowaru. Papryczki ładnie się uparowały jednocześnie zachowały swoją jędrność. Smaki idealnie się połączyły tworząc smaczne danie. Dzięki użyciu mini papryczek łatwo dostosujemy porcje do apetytu domowników.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2397
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4529
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1586
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 476
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2397
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4529
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1586
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 476
Składniki
Papryki myjemy.
Każdą paprykę kroimy wzdłuż na pół. Nie docinamy do końca.
Do mięsa mielonego dodajemy ugotowany ryż, pokrojoną cebulę, startą marchewkę, drobno pokrojone chili i posiekane zioła. Doprawiamy do smaku przyprawami.
Na dno naczynia wkładamy liść laurowy i ziela angielskie. Papryczki nadziewamy mięsem. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Zalewamy kwaśną śmietaną wymieszaną z solą ziołową.
Naczynie przykrywamy. Gotujemy w parowarze przez 60 minut.
Papryczki wykładamy na talerze. Można polać sosem śmietanowym, który powstał podczas gotowania papryczek.