Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam faszerowaną paprykę, zazwyczaj ją zapiekam w piecyku, ale z racji tego, że robiłam dzisiaj porcję tylko dla 3 osób to zrobiłam je z użyciem parowaru. Papryczki ładnie się uparowały jednocześnie zachowały swoją jędrność. Smaki idealnie się połączyły tworząc smaczne danie. Dzięki użyciu mini papryczek łatwo dostosujemy porcje do apetytu domowników.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10809
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4835
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 956
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9244
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1369
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10809
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4835
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 956
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9244
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1369
Składniki
Papryki myjemy.
Każdą paprykę kroimy wzdłuż na pół. Nie docinamy do końca.
Do mięsa mielonego dodajemy ugotowany ryż, pokrojoną cebulę, startą marchewkę, drobno pokrojone chili i posiekane zioła. Doprawiamy do smaku przyprawami.
Na dno naczynia wkładamy liść laurowy i ziela angielskie. Papryczki nadziewamy mięsem. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Zalewamy kwaśną śmietaną wymieszaną z solą ziołową.
Naczynie przykrywamy. Gotujemy w parowarze przez 60 minut.
Papryczki wykładamy na talerze. Można polać sosem śmietanowym, który powstał podczas gotowania papryczek.