Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 182
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 182
Składniki
Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Włącz piekarnik i nagrzej do temperatury 180°C. Ciasto francuskie rozmroź.
Pomidory umyj, osusz i potnij w grubsze plasterki. Za pomocą szklanki o średnicy większej niż plasterki pomidorów wytnij z ciasta kółka. Fetę (może być solan lub ser żółty) pokrój w drobną kostkę.
Krążki ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem. Na każdym ułóż plasterek pomidora, kilka kostek sera feta, posyp szczyptą suszonej bazylii.
Ułóż na blaszce, wstaw do gorącego piekarnika i piecz ok. 15 min w temp. 200°C. Przed podaniem udekoruj listkami bazylii.
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej.</strong>
<strong>Porcje 4. 20 min. Cena 0,60 zł. Kalorie 380 kcal.</strong>Źródło: Bella Relaks