Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Miniprzekąska na śniadanie"
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 716
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 194
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 716
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 194
Składniki
Wszystkie sypkie wymieszaj. Dolej wodę i oliwę. Wyrób ciasto. Uformuj kulę i odstaw w ciepłe miejsce na godzinę.
na sos zmiksuj blenderem na gładki sos. Podgrzej, dopraw do smaku.
Ser żółty zetrzyj na tarce, szynkę i ser pleśniowy pokrój na plastry.
Ciasto wyrób, ulep okrągłe placuszki o grubości 0,5 cm. Odstaw na 15 minut do ponownego wyrośnięcia.
Każdy placek posmaruj sosem. Połóż szynkę, posyp serem, dołóż po 2 plastry sera pleśniowego. Oprósz oregano.
Piecz 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
<strong>Róża Turok z Zielonej Góry</strong>Źródło: Super TV