Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mintaj w sezamowej panierce"
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 42961
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 473
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 42961
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 473
Składniki
Ryby myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na pół, posypujemy solą i białym pieprzem. W zależności od upodobań można je doprawić ziołami: tymiankiem, majerankiem lub natrzeć ząbkiem czosnku.
Ryby panierujemy w kolejności: mąka, jajko, a na końcu sezam i smażymy na średnio rozgrzanym tłuszczu po 5-6 minut z każdej strony.
Podajemy z ziemniakami z wody, warzywami gotowanymi na parze, cytryną itp.
Czas przygotowania 20 minut. Cena jednej porcji około 2,20 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 306 kcal Białko 10,4 g/Tłuszcz 17 g/Węglowodany 18 gŹródło: Rewia