Do góry

Dania główne Przepis na:

Mintaj w sezamowej panierce

Mintaj w sezamowej panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 1166 Ocena: 10032

Dodano:

Odsłon: 0

Sprawdzony przepis na "Mintaj w sezamowej panierce"

Składniki

  • 2 filety mintaja
  • 4 łyżki sezamu
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 jajko
  • sól
  • biały pieprz
  • sok z jednej cytryny
  • tłuszcz do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ryby myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na pół, posypujemy solą i białym pieprzem. W zależności od upodobań można je doprawić ziołami: tymiankiem, majerankiem lub natrzeć ząbkiem czosnku.

  2. Ryby panierujemy w kolejności: mąka, jajko, a na końcu sezam i smażymy na średnio rozgrzanym tłuszczu po 5-6 minut z każdej strony.

  3. Podajemy z ziemniakami z wody, warzywami gotowanymi na parze, cytryną itp.

  4. Czas przygotowania 20 minut. Cena jednej porcji około 2,20 zł

  5. Wartość odżywcza jednej porcji 306 kcal Białko 10,4 g/Tłuszcz 17 g/Węglowodany 18 g

    Źródło: Rewia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń