Do góry

Dania główne Przepis na:

Mintaj z nadzieniem

Mintaj z nadzieniem

Autor:

Przepisów i artykułów: 790 Ocena: 22264

Dodano:

Odsłon: 2846

Podawać na ciepło z ryżem ugotowanym na sypko, sałatą i pomidorami. Przedtem skropić sokiem z cytryny. Smacznego! :)

Składniki

  • filet z mintaja, 80 dag
  • sok z cytryny, 2 łyżki
  • biały ser, 30 dag
  • śmietana, łyżka
  • masło, 2 łyżki
  • Posiekana natka pietruszki, 1 łyżka
  • sól, pieprz, do smaku
1-2 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Mintaj z nadzieniem

Przygotowanie

  1. Filety podzielić na małe kawałki, skropić sokiem z cytryny, oprószyć "Jarzynką".

  2. Biały ser zemleć, wymieszać ze śmietaną, pieprzem i natką. Każdy płat ryby posmarować farszem, spiąć wykałaczką.

  3. Formę posmarować masłem, ułożyć na niej roladki. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać około 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń