Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mintaj z warzywami"
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 117
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 133
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 308
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 117
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 133
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 308
Składniki
Filety z mintaja rozmroź przez noc w lodówce. Cebulę pokrój drobno, marchewkę i cukinię zetrzyj na tarce jarzynowej.
Warzywa zeszklij na maśle lekko, lekko przypraw i wyłóż do naczynia żaroodpornego. Ułóż na nich umytą, przyprawioną i skropioną cytryną rybę.
Wstaw całość do piekarnika nagrzanego do 180°C. Potrawa powinna być gotowa po ok. 20 minutach pieczenia.
Przygotuj sos. W rondelku zagotuj śmietankę, dosyp szczyptę soli i pieprzu. Zagęść ją zasmażką przygotowaną wcześniej z reszty masła i mąki. Polej sosem przygotowane danie.Źródło: Telemax