Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba w warzywach to pyszne i zdrowe danie. Pasta curry nadaje orientalnego smaku i ostrości.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15043
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1999
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8827
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3174
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15043
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1999
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8827
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3174
Składniki
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ale z dodatkiem mielonego curry. Fileta z mintaja kroimy na kawałki. Marchew, i pietruszkę trzemy na tarce. Cebulę kroimy na piórka, kalafiora na małe różyczki. Na oleju przesmażamy marchew z cebulą, pietruszką i kalafiorem. Dodajemy pomidory z puszki i dusimy pod przykryciem około 10 minut. Teraz dodajemy pastę curry, koncentrat, liście kafir. Dusimy jeszcze 5 minut. Jeśli warzywa są bardzo gęste, można dolać trochę wody. Na sam koniec dodajemy pokrojoną rybę, w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy delikatnie i dusimy 5-7 minut. Sprawdzamy, czy ryba jest już gotowa. Danie wykładamy delikatnie na talerz lub do miski (ryba będzie się rozpadać). Podajemy z ryżem, posypane czarnuszką.