Do góry

Dania główne Przepis na:

Miodowa pierś z kaczki

Miodowa pierś z kaczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 3

Wypróbowany przepis na "Miodowa pierś z kaczki"

Składniki

  • 2 piersi z kaczki ze skórą
  • 2 łyżeczki miodu (np. wielokwiatowego)
  • 2 łyże czki sosu sojowego
  • pół szkla nki czerwonego wytrawnego wina
  • sól
  • pieprz
  • łyżka oleju
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Skórkę na piersiach kaczki natnij w kratkę. Miód, wino, sos sojowy i szczyptę pieprzu dokładnie wymieszaj w misce. Włóż mięso, obtocz w marynacie, włóż na noc do lodówki.

  2. Olej rozgrzej na patelni, ułóż mięso skórą do dołu, podlej marynatą, podsmaż. Odwróć na drugą stronę, smaż, aż wino odparuje.

  3. Kaczkę ułóż w brytfannie, podlej tłuszczem ze smażenia. Oprósz solą i pieprzem. Piecz ok. 15 min w 190°C (bez przykrycia). Wyjmij, odstaw na 10 min.

  4. Przepis przysłała Anna Szymkowska z Jeleniej Góry

  5. Czas przygotowania: 35 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 4,60 zł.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń