Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Miodowa pierś z kaczki"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 33
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 47
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 278
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 33
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 47
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 278
Składniki
Skórkę na piersiach kaczki natnij w kratkę. Miód, wino, sos sojowy i szczyptę pieprzu dokładnie wymieszaj w misce. Włóż mięso, obtocz w marynacie, włóż na noc do lodówki.
Olej rozgrzej na patelni, ułóż mięso skórą do dołu, podlej marynatą, podsmaż. Odwróć na drugą stronę, smaż, aż wino odparuje.
Kaczkę ułóż w brytfannie, podlej tłuszczem ze smażenia. Oprósz solą i pieprzem. Piecz ok. 15 min w 190°C (bez przykrycia). Wyjmij, odstaw na 10 min.
<strong>Przepis przysłała Anna Szymkowska z Jeleniej Góry</strong>
Czas przygotowania: 35 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 4,60 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie