Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Miodowa pierś z kaczki"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 763
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1809
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 236
Polecam.
Odsłon: 284
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 763
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1809
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 236
Polecam.
Odsłon: 284
Składniki
Skórkę na piersiach kaczki natnij w kratkę. Miód, wino, sos sojowy i szczyptę pieprzu dokładnie wymieszaj w misce. Włóż mięso, obtocz w marynacie, włóż na noc do lodówki.
Olej rozgrzej na patelni, ułóż mięso skórą do dołu, podlej marynatą, podsmaż. Odwróć na drugą stronę, smaż, aż wino odparuje.
Kaczkę ułóż w brytfannie, podlej tłuszczem ze smażenia. Oprósz solą i pieprzem. Piecz ok. 15 min w 190°C (bez przykrycia). Wyjmij, odstaw na 10 min.
<strong>Przepis przysłała Anna Szymkowska z Jeleniej Góry</strong>
Czas przygotowania: 35 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 4,60 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie